تبلیغات کلیکی سامانه گوگل پلاس و افزايش بازديد
چتروم جرقه ايراني باكس كارت شارژ به قيمت دولتي و نمايندگي ايرانسل و همراه اول
اصول بخارپز کردن سبزیجات
گروه اينترنتي جرقه ايراني
گروه اينترنتي جرقه ايراني

 اصول بخارپز کردن سبزیجات



در گذشته انواع سبزی‌ها به شکل سبزی خوردن، سالاد یا برای تهیه انواع خورش‌ (مثل خورش کدو، بادمجان، کرفس و ...) مورد استفاده قرار می‌گرفتند، ولی اکنون در بسیاری از مهمانی‌ها، مجالس عروسی و یا دیگر مراسم، در کنار غذاهای متنوع، معمولا بشقابی از سبزیجات خام یا بخارپز دیده می‌شود.

سبزیجات را هم می‌توان خام خورد و هم به صورت بخارپز، اما به دلیل دارا بودن ویتامین‌های حساس به حرارت (مثل ویتامین C)، باید در هنگام پخت آنها دقت بیشتری به خرج داد.

اگر بعضی سبزی‌ها (مثل گل‌کلم، کلم و هویج) را خام بخوریم، ممکن است باعث بروز اختلالاتی در دستگاه گوارش شوند، لذا بهتر است آنها را پخت تا هضم‌شان آسان‌تر گردد.



اگر تصمیم به بخارپز کردن سبزیجات دارید بهتر است نکات زیر را رعایت کنید:

١) در زمان بخارپز کردن حتما باید در ظرف گذاشته شود.

٢) از مقدار کمی آب استفاده کنید تا بعد از طبخ به خورد سبزیجات برود.

٣) آب حاصل از سبزیجات را میل کنید (به غیر از سیب‌زمینی).

٤) بهتر است در این روش، ابتدا آب را جوش‌ آورید. سپس انواع سبزیجات را در آب در حال جوش بریزید، زیرا با این روش آنزیم‌های موجود در سبزی حفظ می‌شوند و ویتامین‌ها هم در اثر حرارت کمتر آسیب‌ می‌بینند.

٥) برای حفظ رنگ سبزی به هیچ عنوان از جوش‌شیرین استفاده نکنید، زیرا باعث از بین رفتن ویتامین C، گروه B و برخی مواد معدنی می‌شود.

٦) سبزیجات را قبل از خرد کردن باید بشویید، زیرا اگر سبزی خرد شود، ویتامین‌ها با شستشو از بین می‌روند.



سرخ کردن سبزیجات

گاهی اوقات دیده شده است که سبزیجات را سرخ و یا با مقدار زیادی روغن می‌پزند که این روش علاوه بر ایجاد ترکیبات مضر، باعث بروز چاقی و بیماری‌های قلبی ‌ـ عروقی شده و به سلامتی افراد لطمه می‌زند، مخصوصا اگر برای این کار از روغن جامد یا روغن حیوانی استفاده شود.

به علاوه، وقتی درجه حرارت در این روش پخت، بالا باشد، باعث از بین رفتن ویتامین‌ها شده و مهم‌تر این که هضم‌شان با مشکل مواجه می‌شود.

یادتان نرود که تلفیق آنها با سایر گروه‌‌های غذایی از جمله غلات، گوشت سفید و لبنیات کم‌چرب می‌تواند وعده غذایی کامل‌تری را ایجاد کند.
 


تبلیغات کلیکی
سامانه گوگل پلاس و افزايش بازديد

نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:








تاریخ: سه شنبه 24 اسفند 1389برچسب:اصول بخارپز کردن سبزیجات,
ارسال توسط سعيد كريمي

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

<-PollName->

<-PollItems->

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 482
بازدید دیروز : 11
بازدید هفته : 534
بازدید ماه : 3308
بازدید کل : 968066
تعداد مطالب : 441
تعداد نظرات : 6
تعداد آنلاین : 2







Powered by WebGozar